Ingredients:
Per a la primera massa:
- 80 g de farina
- 20 gr de llevat de forner
- 35 cc de llet
Per a la segona massa:
- 250 g de farina
- 50 g de sucre
- 50 g de mantega
- 50 ml de llet
- 2 ous
- Un polsim de sal
- La pell d’una llimona ratllada.
- 1 culleradeta de nou moscada i una de tarongina.
- 1 cullerada d’anís sec
Per fer el massapà del farcit:
- 200 g d’ametlla molta
- 200 g de sucre llustre
- 1 clara d’ou.
Pel sucre humitejat per cobrir el tortell:
- Sucre llustre.
- Unes gotetes d’aigua
Elaboració:
- Preparem la primera massa barrejant en un bol la farina, la llet tèbia i el llevat.
- La treballem fins que estigui elàstica i en fem una bola.
- La guardem tapada amb un drap en un lloc fosc i sec.
- Mentre creix, barregem la farina, una mica de sal, la nou moscada, la tarongina i l’anís, els ous i la mantega tova.
- Després afegim la llet a poc a poc fins que la pasta es lligui.
- Afegim la massa mare que ha reposat, i ho mesclem.
- Fem de nou una bola i la deixem reposar tapada amb un drap fins que tripliqui el seu volum.
- Mentrestant, preparem el massapà, barrejant la farina d’ametlla, el sucre llustre i la clara d’ou.
- Reservem el massapà i preparem el sucre humitejat, posant unes gotes d’aigua al sucre, i deixem que s’assequi.
- Passades unes hores, quan la pasta hagi triplicat el seu volum, l’estirem amb un corró, i, alhora, fem un xurro llarg.
- Posem el massapà a sobre de la pasta i anem embolicant-lo donant-li la forma del tortell.
- L’aplanem una mica, i hi fem els talls d’aquest tortell perquè, un cop cuit, es vegi el massapà de l’interior.
- Deixem reposar fins que torni a créixer de volum, i el pintem amb rovell d’ou, i posem sucre per sobre.
- Couem el tortell al forn uns vint minuts a 180 graus.
- Un cop cuit, hi posem sucre humitejat per sobre i deixem refredar.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.