Dificultat: mitjana
Racions: 4
Preu: mitjà
Ingredients: 450 g d’arròs per a risotto, 1 ceba tallada a rodanxes fines; 110 g de mantega; 110 g de formatge parmesà ratllat; 4 i 1/2 tasses de brou acuradament desengreixat; 1 got de vi blanc sec; 1 tòfona blanca d’Alba; sal.
Fregiu la ceba, en un forn holandès (olla), a foc lent amb la meitat de la mantega. Quan estigui enrossida, passeu per la batedora i torneu a posar a l’olla. Afegiu l’arròs i coeu a foc alt un minut, girant constantment, barregeu-ho amb el vi blanc i el brou. Continueu la cocció a foc lent uns 15 minuts. Afegiu la resta de mantega i el formatge parmesà. Barregeu bé i deixeu que l’arròs reposi, uns minuts. Aboqueu-ho al plat de servir i cobriu, generosament, amb rodanxes molt fines de tòfona blanca de la nostra ciutat agermanada d’Alba.