Fa anys que el Tronc de Nadal s’ha introduït a les nostres taules per Nadal i Cap d’Any. T’apropem una recepta molt fàcil d’aquestes postres tradicionals.
Ingredients:
- Pa de pessic:
- 4 ous
- 100 g de farina
- 100 g de sucre
- 1 mica de sal
- 1/2 culleradeta de vainilla
- Farciment: 125 g de Xocolata Negra + 125 g per a la Cobertura
- 150 ml de nata per muntar + 100 ml per a la Cobertura
- Sucre de llustre.
Elaboració:
- Preescalfeu el forn a 180º
- Farciment: Escalfeu la nata fins que bulli. Retireu i afegiu la xocolata, barregeu fins que estigui fos i refredeu 30min. Munteu amb varetes.
- Pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre i vainilla fins que blanquegin i doblin el seu volum.
- Afegiu la farina i la sal, barrejant amb moviments suaus i envoltants.
- Folreu la safata amb paper de forn, aboqueu la preparació estenent per tota la safata deixant el mateix gruix.
- Enforneu durant 8-10 minuts.
- Retireu del forn i poseu a sobre un drap humit.
- Cobriu amb paper de forn i enrotlleu amb cura. Deixeu refredar 2 min.
- Desenrotlleu, talleu 2 cent. dels extrems perquè quedi recte i repartiu per sobre el farcit. Enrotlleu.
- Deixeu refredar a la nevera uns minuts.
- Cobertura: Escalfeu la nata, retireu quan bulli i afegiu la xocolata. Barregeu fins que es fongui i deixeu refredar.
- Talleu els dos extrems del tronc en diagonal.
- Poseu un dels talls al lateral del tronc i l’altre a sobre amb una broqueta de fusta i posant una mica de la barreja de la xocolata a la unió perquè enganxi.
- Cobriu el tronc, feu unes marques amb la forquilla i deixeu refredar.