Prepara una deliciosa tonyina al pesto

Un plat saludable i fàcil de fer

Ingredients:

4 filets de tonyina

4 tomàquets grossos

500 ml d’oli d’oliva de les Garrigues

una branca de romaní

una de farigola

una fulla de menta

grans de pebre negre

2 bitxos

sal

Pesto:

1 manat d’alfàbrega fresca

1 gra d’all

50 g de pinyons (crus o torrats)

50 g de parmesà ratllat

½ cullerada de sal

200 ml d’oli d’oliva extra

Instruccions:

Peleu els tomàquets i talleu-los en forma de pètals. En un recipient on càpiguen bé, poseu l’oli d’oliva, els grans de pebre trencats, els bitxos, sal i les fulles de les herbes. Introduïu els tomàquets i deixeu macerar unes 6 hores. Per al pesto: tritureu l’alfàbrega, l’all, els pinyons, el parmesà, la sal i l’oli; fins que quedi una salsa de textura agradable. Salpebreu els filets de tonyina i coeu-los en una paella roent amb un raig d’oli. Si la feu poc, que quedi un pèl crua per dins, serà més gustosa. Emplateu posant els tomàquets i el pesto al damunt de la tonyina.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem