Ingredients:
500 g de patates noves
Porros mitjans
500 g de pèsols frescos o congelats
1 tija d’api
75 g de pernil curat
75 g de fideus gruixuts (tipus fideuà),
1 litre d’aigua
500 ml de llet
25 g de mantega
2 cullerades de formatge ratllat parmesà
Sal
Instruccions:
En una cassola amb una cullerada d’oli saltegeu el pernil tallat a trossets i hi afegiu els pèsols ben nets. Cobriu amb aigua i llet i deixeu bullir a foc suau. Peleu les patates i talleu-les a daus; netegeu i peleu els porros i talleu rodanxes fines.
Netegeu l’api, traieu-li les parts fibroses i piqueu-lo fi. Poseu a bullir totes les verdures en una cassola a foc suau durant una hora i afegiu-hi una mica de sal.
Afegiu la mantega i els fideus, i deixeu coure uns deu minuts més fins que tot estigui tendre. Deixeu reposar una hora i, abans de servir, escalfeu-ho i empolseu amb formatge ratllat.