Ingredients:
4 carbassons
50 g de pa de motlle sense crosta
40 g de pebrot verd
30 g de ceba en rodanxes
4 ous cuits
vinagre al gust
alfàbrega
tomàquets xerri
40 g d’oli d’oliva verge extra
sal
Instruccions:
Peleu els carbassons i talleu-los per la meitat longitudinalment, traieu-ne les llavors amb una cullera parisenca, i talleu-los en fines mitges anelles. Saleu-los i deixeu-los en un colador, perquè eliminin l’aigua durant mitja hora. Poseu les llesques de pa a remullar en el vinagre.
Tritureu els carbassons en una liquadora amb una gran cullerada d’alfàbrega, 150 g d’aigua, el pebrot tallat en petits trossos, la ceba, l’oli i el pa espremut. Mentre tritureu, afegiu 100 g addicionals d’aigua, de manera que obtingueu una salsa suau i homogènia, corregiu-ho de sal si és necessari.
Ratlleu els ous cuits. Distribuïu el gaspatxo en 4 tasses, i decoreu-lo amb l’ou ratllat i rodanxes de tomàquet.