Recepta: Com fer uns Bagels

Bagels, bagels, bagels. Que dir-vos d’ells… M’encanten!! Per esmorzar, per berenar, per sopar; Amb pipes, sense pipes, amb sèsam, amb llavors de rosella

Els bagels els pots fer del que vulguis i condimentar-los com vulguis, però la meva recomanació és: Bagels amb formatge per untar, salmó fumat i ruca:

Ingredients

  • 125 ml de llet
  • 125 ml d’aigua
  • 15 gr de llevat fresc
  • 1 cullerada de postres de sucre
  • 2 cullerada de postres de sal
  • 450 gr de farina de força
  • 30 gr de mantega sense sal desfeta
  • 1 ou

Instruccions

  • Per començar, esmicolem el llevat fresc i el posem en un bol.
  • Barregem la llet amb l’aigua i apartem 2 cullerades en una tassa. Escalfem la tassa al microones 10 segons i ho tirem sobre el llevat. Remenem fins que s’hagi desfet i ho tapem.
  • Mentre, en un bol, barregem la farina, la sal i el sucre.
  • Quan ja estigui tot ben barrejat fem un crater al mig. En el crater, afegim el llevat, l’aigua i la llet sobrant, la mantega desfeta i la clara de l’ou una mica batuda i ho barregem.
  • Tenim dos opcions per barrejar-lo: amb un robot de cuina (fent servir el ganxo) o a mà, jo faig servir un robot. Ho amassem fins que la massa sigui elàstica.
  • Untem un bol amb oli i posem la massa fent una bola a dins perquè agafi una mica d’oli. Tapem el bol amb un drap de cuina humit i ho deixem reposar durant 1 hora.
  • Passada una hora, desinflem la massa donant-li un cop de puny i la tallem en 8 parts iguals.
  • Confeccionem una bola de cada part i li fem un forat al mig amb el dit. A continuació engrandim el forat, més o menys d’uns 5 centímetres. Els deixem reposar durant 10 minuts en una safata del forn untada amb oli i tapada amb un drap humit.
  • Mentre, posem a bullir aigua. Quan bulli, posem el bagels un a un i el deixem durant 10 segons, el traiem i el tornem a posar a la safata del forn.
  • Encenem el forn.
  • Quan els haguem bullit tots, els pintem amb el rovell batut amb una cullerada d’aigua i els decorem. Jo els he fet amb pipes de gira-sol, sèsam i llavors de rosella.
  • Els posem al forn durant 20 minuts a 180 graus o fins que estiguin daurats.

 

Ara només queda menjar-lo amb el que més us vingui de gust, bon profit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem