Els bagels els pots fer del que vulguis i condimentar-los com vulguis, però la meva recomanació és: Bagels amb formatge per untar, salmó fumat i ruca:
Ingredients
- 125 ml de llet
- 125 ml d’aigua
- 15 gr de llevat fresc
- 1 cullerada de postres de sucre
- 2 cullerada de postres de sal
- 450 gr de farina de força
- 30 gr de mantega sense sal desfeta
- 1 ou
Instruccions
- Per començar, esmicolem el llevat fresc i el posem en un bol.
- Barregem la llet amb l’aigua i apartem 2 cullerades en una tassa. Escalfem la tassa al microones 10 segons i ho tirem sobre el llevat. Remenem fins que s’hagi desfet i ho tapem.
- Mentre, en un bol, barregem la farina, la sal i el sucre.
- Quan ja estigui tot ben barrejat fem un crater al mig. En el crater, afegim el llevat, l’aigua i la llet sobrant, la mantega desfeta i la clara de l’ou una mica batuda i ho barregem.
- Tenim dos opcions per barrejar-lo: amb un robot de cuina (fent servir el ganxo) o a mà, jo faig servir un robot. Ho amassem fins que la massa sigui elàstica.
- Untem un bol amb oli i posem la massa fent una bola a dins perquè agafi una mica d’oli. Tapem el bol amb un drap de cuina humit i ho deixem reposar durant 1 hora.
- Passada una hora, desinflem la massa donant-li un cop de puny i la tallem en 8 parts iguals.
- Confeccionem una bola de cada part i li fem un forat al mig amb el dit. A continuació engrandim el forat, més o menys d’uns 5 centímetres. Els deixem reposar durant 10 minuts en una safata del forn untada amb oli i tapada amb un drap humit.
- Mentre, posem a bullir aigua. Quan bulli, posem el bagels un a un i el deixem durant 10 segons, el traiem i el tornem a posar a la safata del forn.
- Encenem el forn.
- Quan els haguem bullit tots, els pintem amb el rovell batut amb una cullerada d’aigua i els decorem. Jo els he fet amb pipes de gira-sol, sèsam i llavors de rosella.
- Els posem al forn durant 20 minuts a 180 graus o fins que estiguin daurats.
Ara només queda menjar-lo amb el que més us vingui de gust, bon profit.