Recepta de panellets ETG de pinyons

El TOT t'ofereix la recepta tradicional dels panellets, aquest dolç típic de Tots Sants

Ingredients  

(20 persones)

  • 1kg. d'ametlles pelades granulades
  • 1kg. de sucre
  • 350 grams de clares d’ou
  • 10 grams de ratlladura d’escorça de llimona
  • 3 ous per arrebossar
  • Pinyons

 

Elaboració

S’elabora una base de massapà de manera que, per cada quilo d’ametlles pelades granulades molt finament, s’hi afegeix 1 quilo de sucre i 350 grams de clares d’ou; s’amassa bé mitjançant uns cilindres i es deixa en repòs aproximadament 24 hores perquè la barreja quedi ben homogènia. Després se li donen les diferents formes i sabors.

Per cada quilo de massapà base s’hi afegeixen 10 grams de ratlladura d’escorça de llimona. Es fan porcions de 20 grams de pes aproximadament, les quals s’arrebossen completament amb pinyons humitejats amb ou. Se’ls dona la forma de boles i s’empastifen novament amb ou. Es couen al forn a temperatura entre 280 °C i 290 °C.

*ETG són les sigles d'Especialitat Tradicional Garantida (ETG), la denominació catalana d'una marca d'identificació atorgada per la Unió Europea per protegir productes agrícoles o alimentaris tradicionals dels països membres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem