Saps com es fa una escudella de Lalín?

El porc és l'estrella principal d'aquest plat

Escudella de Lalín: Lalín és la pàtria del cocido. A l’olla, gran olla, amb aigua abundant posem a bullir mig cap de porc salat, braó de porc, pernil, peu de porc, gallina, cua de porc i falda de vedella. Deixem bullir 1 hora.

Fem una petita mandonguilla amb farina i greix de porc (unto) que dona un gust de ranci, ho afegim a l’olla, quan les carns estan quasi cuites afegim els grelos (fulles de nap), bullits i trossejats, tot seguit els cigrons ja bullits, les patates i els xoriços. Seguim la cocció fins que les patates estiguin cuites.

Ho servim amb tres plates: una amb les carns de porc, vedella i gallina; l’altre amb els grelos i la tercera plata amb els cigrons, les patates i els xoriços. Plat acabat. A taula! Només em resta dir, sí senyor, una bona escudella!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem