En una olla posem a coure un quilo de pèsols coberts d’aigua. Retirem els pèsols de l’olla reservant l’aigua de cocció. Tallem pernil a daus i xoriço a rodelles -plat per a gaudir- ho reservem. A una paella amb oli fregim ceba picada molt fina, quan comenci a rossejar afegim el pernil i el xoriço reservats, ho estofem (ofeguem) durant 5 minuts.
Afegim un polsim tant de farina com de pebre vermell dolç. Remenem per evitar que es cremin; ho ruixem amb l’aigua calentona reservada de la cocció dels pèsols. Aboquem aquest sofregit a la cassola amb els pèsols reservats. Incorporem un parell d’ous durs tallats a daus, ho barregem tot bé.
Plat acabat. A taula! Plat suau i gustós on la dolçor dels pèsols esclata a la boca jugant amb la salabror del pernil i el toc picant del xoriço. Un magnífic regal de l’horta murciana!