Ingredients:
2 kg de faves tendres
300 g de cansalada viada
500 g de cansalada del coll confitada
450 g de botifarra negra
500 g de ceba tendra
150 g d’all tendre
1 fulla de llorer
1 fulla de menta
Branca de marduix
2 dl de vi dolç
Un raig d’oli d’oliva
Instruccions:
En una cassola de ferro colat s’hi posa un raig d’oli d’oliva. Talleu la cansalada viada a tires, enrossiu i afegiu l’all tendre tallat a rodelles, la ceba picada i les herbes aromàtiques. Coeu deu minuts a foc suau. Tot seguit, afegiu les faves i la cansalada del coll tallada a trossos regulars. Tireu el vi dolç; tapeu la cassola i deixeu coure lentament, més o menys, un quart d’hora. A l’últim instant, afegiu la botifarra tallada a rodelles.
*Aquestes faves a la catalana sempre quedaran més bones si són collides, tretes de la tavella i menjades.