Ingredients per a 4 motlles de 1,8 dl:
8 petits albercocs
2 ous
40 grams de sucre
1 beina de vainilla
1 dl de llet
1 dl de nata líquida
Sucre en pols per empolvorar.
Instruccions:
Talleu els albercocs per la meitat. Col·loqueu a cada motlle una meitat d’albercoc. Poseu una font per gratinar al centre del forn per al bany maria. Aboqueu aproximadament 2 cm d’altura d’aigua. Preescalfeu el forn a 180 graus. Bateu bé els ous i el sucre fins que es torni una crema de color clar. Talleu la vainilla al llarg i raspeu les llavors, afegiu a la mescla de llet i la nata, i cuineu fins al punt d’ebullició.
Afegiu la crema de vainilla calenta, a la crema d’ous i sucre preparada. Aboqueu sobre els albercocs. Col·loqueu els motlles en el bany d’aigua. Cuineu durant uns 20 minuts al forn. Retireu i deixeu refredar. Al moment de servir escampeu pel damunt amb sucre en pols.