Sopa de peix, un remei a les nits fredes que estan a punt d'arribar

Netegem el peix i el marisc. A l’olla amb aigua i sal bullim lluç, llucet, calamar, l’últim que posem a l’olla són les gambes i les cloïsses -vapor de bullit mariner tal com feien els mariners al seu vaixell, que bé cuinaven!-.

Seguim amb la sopa, colem el caldo del bullit i en aquest caldo coem ceba i tomàquet -reservem-.

Passem les verdures pel colador xinès i les tornem a posar al caldo. Al morter maseguem el cap del lluç i la substància que ha sortit la posem de nou al caldo. Afegim les cloïsses sense closca, el llucet i el lluç esmicolats, el calamar tallar a rodelles.

Quan de nou comenci a bullir posem el pa torrat, piquem els rovells i les clares dels ous durs i ho aboquem al caldo.

Plat acabat. A taula! Una sopa de primera amb tots els sabors dels mars, així en plural. La cullera no donarà l’abast. Sopa de marisc, tot un repte per a la cuina!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem