Sopa de marisc: Tot un llistat digne del mar, els vaixells no paren de descarregar el millor marisc fresc. Fem un bull a la cassola amb el marisc i el peix, cloïsses, musclos, escopinyes, escamarlans, nècores –tot amb molta quantitat– dues rodelles de rap, després d’haver fet el full, ho retirem.
Traiem les closques al marisc, trossegem el rap sense cap espina. Seguim bullint el caldo i el colem, massequem les nècores a fi que deixin el seu suc –reservem. Això sí que és un homenatge al mar! Sofregim a la paella la ceba i l’all ben picats, aboquem el peix i marisc reservats.
Ho aboquem tot a l’olla on teníem el caldo reservat, assaonem, afegim uns brins de safrà, un bull de 10 minuts. Fregim el pa a trossets acompanyant la sopa amb ells i un polsim de julivert picat. Segur que darem molta feina a la cullera. Sopa marinera, sopa, sopeta!