Racions: 5
Preu: mitjà
Dificultat: fácil
Ingredients: 500 g de tallarines, 2 cullerades d’oli d’oliva, 2 a 4 porros tallats en rodanxes fines, 4 a 6 dents d’alls (picats), 350 g de pèsols joves (congelats), suc i la ratlladura de mitja llimona, sal marina i pebre negre acabat de moldre, menta fresca, tires de pernil serrà, formatge parmesà ratllat, i oli de xili per decorar.
Col·loqueu les tallarines a la paella, de 28 cm d’alçada, amb aigua salada bullint, i cuineu la pasta fins que estigui al dente.
Escorreu l’aigua, retireu la pasta i reserveu.
Afegiu 2 cullerades d’oli d’oliva a la mateixa paella escalfada, afegiu els porros i els alls i salteu a foc mitjà fins que les verdures estiguin tendres. Afegiu els pèsols, el suc de llimona i la ratlladura de la llimona. A continuació, afegiu la pasta, reservada.
Remeneu bé i poseu pel damunt el formatge parmesà ratllat, les tires de pernil serrà, la menta fresca, i regueu amb oli de xili.
Condimenteu amb sal i pebre i serviu immediatament ben calent.