Ingredients
- 5 verats de mida mitjana
- 200 g de vianda de musclos congelats
- 4 patates de mida mitjana
- sofregit de tomàquet
- fumet de peix
- vi blanc
- 1 fulla de llorer
- 1 ceba tendra picolada
- 2 alls pelats
- julivert picat
- sal
- oli d’oliva
- farina
Receptes
- Primerament peleu les patates, les talleu tot trencant-les i les reserveu en un bol de vidre cobertes amb aigua.
- A part en un morter, poseu dos alls pelats sense el cor amb un pessic de sal, i els aneu xafant amb la mà de morter, i seguidament, ho remeneu tot afegint-hi oli amb el setrill, fins que teniu uns tres dits d’allioli negat i ho reserveu.
- A continuació, en una cassola marinera de terrissa amb un raig d’oli d’oliva, sofregiu una ceba tendra picada juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegiu un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixeu que redueixi.
- Seguidament, afegiu tres cullerots de fumet de peix, i quan ja arrenqui el bull, ho poseu a foc mitjà i tot seguit hi afegiu les patates i deixeu que vagin coent-se.
- Tot seguit netegeu els verats, el talleu en trossos de tres dits, els saleu, els passeu per farina i els fregiu amb oli d’oliva uns tres minuts, i tot seguit els afegiu a la cassola juntament amb les patates, els musclos i l’allioli negat, i deixeu que s’acabi de coure tot plegat deu minuts més, corregiu de sal, ho espolseu amb força julivert picolat, apagueu el foc i ho deixeu reposar cinc minuts abans de treure-ho a taula, i ja ho podreu servir amb uns estalvis a sota.