Tomàquets i patates al forn per Setmana Santa

Aprofita per fer-ho amb algun tipus de peix com el bacallà

Ingredients:

1 kg de patates pelades

1 kg de tomàquets ambdós, a rodanxes

3 o 4 grans d’all finament picats

1 manat de julivert picat

4 cullerades de pa ratllat

8 cullerades d’oli d’oliva

1 cullerada de sucre

sal

Instruccions:

Col·loqueu primer les patates i el tomàquet al fons d’una safata de forn, una mica superposades. Saleu i empolseu les rodanxes de tomàquet amb una cullerada de sucre.

Escalfeu el forn a uns 190 graus. Barregeu l’all i el julivert amb el pa ratllat. Cobriu la safata amb la picada i afegiu un bon raig d’oli. Introduïu la safata al forn i deixeu coure una mitja hora. Ho baixeu a 140 graus i ho coeu uns 20 minuts més.

Feu-ho servir d’acompanyament. També es poden coure, a la vegada, trossos de carn o peix, col·locats a sota de la capa de tomàquets.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem