Racions: 4
Dificultat: senzilla
Preu: car
Ingredients: 4 talls de tonyina; 1 branca d’api; 1 ceba; 2 dents d’all; tàperes; 50 g olives verdes sense pinyol; 30 g de panses; 5 tomàquets; 1 manat d’alfàbrega; 1 manat de julivert; sal i pebre.
Escaldem, pelem i traiem les llavors dels tomàquets; després, els tallem a daus.
Seguidament, piquem l’api, les panses, les tàperes, la ceba i els alls. Ara, un cop ben picat hi afegim les olives, les herbes; i, en fem un bon sofregit.
A continuació, fem la tonyina a la planxa, volta i volta; finalment, hi posem per sobre el sofregit.
* En compte: segons el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, s’ha posat de relleu que un 40% del que es comercialitza com la preuada tonyina vermella és tonyina clara o d’aleta groga.