L’àvia sempre feia aquest plat per les vacances de Setmana Santa. Deia que era perquè el Divendres Sant no es podia menjar carn. I nosaltres la mar de contents amb aquesta regla de l’àvia, perquè els macarrons de bacallà són boníssims.
Ingredients:
5 cebes grosses
600 g de bacallà esqueixat
1 pot de tomàquet triturat
1 bossa de formatge ratllat
600 g de macarrons ploma
Oli i sal
Instruccions:
Primer de tot, cal posar el bacallà en remull al matí del dia abans de fer-los i canviar l’aigua mínim dues vegades o fins que no sigui salat.
Per començar, piquem la ceba i la fregim fins que estigui rossa. A continuació, hi afegim el bacallà i li fem unes quantes voltes.
Tot seguit, afegim el tomàquet i el deixem a foc lent durant 1 hora.
Passada l’hora, bullim els macarrons. Un cop bullits, els afegim a la cassola amb el sofregit i ho remenem una mica.
Per servir-los, hi afegim una mica d’allioli i ja estan llestos per llepar-nos els dits.