Quan arriba la tardor, arriba el fred i cada vegada tenim més ganes de menjar coses calentes que ens escalfin també les mans. Sabeu quin és el fruit més típic d’aquesta època? Les castanyes!
Les castanyes es fan al foc (amb un tall abans de posar-les a coure) i, un cop ben torrades, es posen a dins d’una paperina feta amb papers de diari vells perquè mantinguin durant més estona la calor i l’escalfor. Però... sabeu per què és típic menjar castanyes la nit abans de Tot Sants?
Antigament, les famílies es reunien la nit del 31 d’octubre al voltant de la llar de foc i, en una trobada de culte i respecte, celebraven la Castanyada: es creia que per cada castanya que es menjava aquella nit s’alliberava una ànima!
La tradició de la Castanyada ha arribat fins avui dia i són moltes les castanyeres que encara podeu trobar pel carrer: ben abrigades al costat del foc us oferiran una paperina de castanyes o un moniato per fer passar el fred!