L'ETSAV trasllada a les urnes la possibilitat de fer vaga per les retallades

S'ha decidit aquest dimecres, 4 d'abril, a l'assemblea on han participat alumnes, professors i personal d'administració i serveis

El director de l'ETSAV, Victor Seguí, ha defensat l'escola al ple municipal. FOTO: Anna Mira El director de l'ETSAV, Victor Seguí, ha defensat l'escola al ple municipal. FOTO: Anna Mira
El dilluns 8 i dimarts 9 d'abril tots els membres de l'Escola Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) estan cridats a les urnes per decidir si es vol fer vaga o no per protestar en contra dels acomiadaments que té previst la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per la retallada del 22% del pressupost públic des del 2008.

Així s'ha decidit a l'assemblea d'aquest dimecres 3 d'abril que ha organitzat la delegació d'alumnes per acordar les decisions que s'han de prendre en relació a la nova situació que afronta l'Escola d'Arquitectura ubicada a Sant Cugat. Alumnes, professors i personal d'administració i serveis (PAS) de la facultat podran decidir si fer vaga o no i en cas positiu si es farà de manera puntual o indefinida.

El director de l'ETSAV, Víctor Seguí, ha explicat en declaracions al TOT que "cal prendre alguna decisió perquè no estem d'acord amb els acomiadaments de personal interí i les possibles baixes de personal associat que es volen fer". Seguí també ha comentat que el més probable és que es decideixi fer una vaga puntual els dies de claustre del consell social i del consell de govern de la universitat.

La possibilitat de federació amb l'ETSAB
Davant de la proposta de l'UPC per federar l'ESTAV i l'Escola Tècnica Superior de Barcelona (ESTAB) per eixugar el dèficit existent de prop de 100 milions d’euros, Seguí ha remarcat que el suport per part de l'Ajuntament de Sant Cugat i l'encoratge amb el territori de la ciutat, de la B-30 i el Catalonia Innovation Triangle (CIT) "poden jugar molt a favor" a l'hora de mantenir l'Escola com fins ara.

 
Comentaris

Destaquem