La Unipau explicarà les alternatives per aconseguir un món just

El cicle temàtic se celebrarà del dijous 14 al dimecres 20 de juliol al Centre Borja, es compondrà de 40 ponències que s’estructuraran en cinc blocs amb l’objectiu de buscar solucions contra les desigualtats

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres en una de les conferències. FOTO: Arxiu El president de la Unipau, Arcadi Oliveres en una de les conferències. FOTO: Arxiu
El Curs d’Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) buscarà les claus per aconseguir una societat més equitativa a través del cicle ‘Alternatives per un món més just’. La cita, que aquest any arriba a la XXVI edició, s’estructurà en cinc blocs: alternatives de la ciutadania en la política, alternatives davant el poder dels mercats, alternatives en un món de recursos escassos, alternatives davant les solucions militars i alternatives davant el poder dels mitjans. A la presentació d’aquest programa, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha explicat en relació al cicle, que es farà del dijous 14 al dimecres 20 de juliol al Centre Borja, que “ens hem d’enorgullir del curs d’estiu, que fa 26 anys que se celebra a Sant Cugat, basant-se en la pau”.

L’economista i també president de Justícia i Pau ha posat en valor el curs pel “caire acadèmic i educatiu” de cada edició i ha assegurat que la “gent està cansada que la injustícia predomini”. De la seva banda, la directora de la Universitat Internacional de la Pau, Neus Sotomayor, ha explicat que “hi ha esperances per tenir un món més just” i ha animat a participar del seminari, posant de manifest que en els cursos d’estiu de la Unipau es barregen “persones d’edats i condicions diferents el que proporciona debats molt rics”.

En aquests set dies de ponències es donaran cita fins a 40 entesos amb noms coneguts com Bichara Khander, professor de Ciència Política i director del Centre d’Estudis i d’investigacions sobre el Món Àrab Contemporani de la Universitat de Lovaina; Daniel Munévar, doctor en Sociologia de la University College Dublin Andy Storey, el membre del Comitè d’Abolició del Deute al Tercer Món (CDTM) de Colòmbia; Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, o els periodistes Xavier Mas de Xaxàs, Gemma Garcia Fàbrega i Carme Colomina, entre d’altres. La Unipau també ha previst activitats complementàries pel curs com una exposició, un taller, projeccions de documentals, un sopar i un ball, que es faran els mateixos dies en què s’allargarà el curs.

 
Comentaris

Destaquem