El futur de l’aigua a Sant Cugat passa per la regeneració

La sequera que pateix Sant Cugat els últims anys obliga les llars a seguir implementant mesures d’estalvi d’aigua i a les empreses a buscar solucions innovadores com l’aigua regenerada

Després de tres anys de sequera i d’haver entrat en situació d’emergència aquest 2024, és molt important que les llars segueixin aplicant mesures d’estalvi perquè si la situació actual s’allarga, s’hauran d’anar reduint els cabals.  Tot i això, Josep Maria Montserrat, Director Executiu de Sorea a la ciutat, ha dit que “Sant Cugat està fent els deures, s’està complint amb la dotació límit marcada pel Decret de Sequera. L’Ajuntament i Sorea treballen conjuntament per millorar l’eficiència i control de l’abastament, garantint la qualitat”. En aquest sentit, el cap de distribució de Sorea a la ciutat, Albert Llort, ha subratllat que des d’un punt de vista operatiu, les pressions a la xarxa ja estan optimitzades. Amb tot, reconeix que hi ha marges de millora en la digitalització dels serveis d’aigua, com l’ús de comptadors de telemesura i sensors a la xarxa per detectar fuites. No obstant això, a banda de reduir el consum d’aigua, les empreses busquen trobar formes innovadores per aprofitar l’aigua com l’aigua regenerada.

Aigua regenerada, una solució eficient contra la sequera

L’aigua regenerada és l’aposta que fan moltes empreses per afrontar els reptes de la gestió de l’aigua i garantir un subministrament d’aquest recurs escàs de forma segura en un context d’escassetat.

En els últims mesos s’ha presentat un projecte per portar l’aigua regenerada de l’EDAR del Riu Sec a Sabadell i que ha de servir per poder tenir els recursos hídrics suficients per a garantir el rec dels parcs i jardins de la ciutat i el Club de Golf, entre altres.

Més info: Sant Cugat, amb el projecte de portar al municipi l'aigua regenerada de Riu Sec (Sabadell)

A diferència d’altres mesures que s’estan explorant per la generació de l’aigua com la dessalinització de l’aigua del mar, l’aigua regenerada té un consum d’energia més baix. L’aigua regenerada es pot fer servir per a usos industrials i per al rec, però també es pot tornar a reintroduir al medi natural per tancar el cicle.

 

Consells per a estalviar aigua a les llars

  1. Dutxa’t en 4 o 5 minuts
  2. El vàter no és una paperera
  3. Renta’t les dents amb l’aixeta tancada
  4. Aprofita l’aigua de cuinar per regar

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem