El Parc Natural de Collserola impulsarà una campanya per donar a conèixer les bones pràctiques a les rieres i zones d'aigua d'aquest entorn natural. Des del 22 de març fins al pròxim 15 de juny, dues parelles visitaran diferents espais d'aigua per a informar els visitants de les actituds i comportaments a evitar.
Tots els dissabtes, diumenges i dies festius s'ubicaran en diferents punts de la riera de Vallvidrera. Especialment els trams compresos entre Can Rabella i el salt d’aigua de la Rierada, entre La Floresta i Molins de Rei; i l’entorn de Can Modolell i Can Busquets, a cavall entre Molins de Rei i Sant Cugat.
L'objectiu és posar en valor els espais aquàtics del Parc Natural com àmbits d’alta fragilitat, especialment la reserva natural parcial de la Rierada i Can Balasc. Així, es vol fomentar una visita responsable i amb el mínim impacte possible.

Un tram de la riera de Vallvidrera FOTO: Collserola
La riera de Vallvidrera és un ecosistema únic a Collserola i l'únic curs fluvial de la serralada per on circula aigua de manera permanent. Això ho converteix en un espai imprescindible per la vida de molts animals com peixos i invertebrats i pel bosc de ribera. És un garant de la biodiversitat de la serralada, però també un espai molt sensible als impactes externs.
Les bones pràctiques a les zones d'aigua
- Porta el teu gos lligat. Recorda recollir els seus excrements per evitar el risc de transmissió de malalties entre animals de companyia i fauna salvatge.
- El bany de persones i gossos està prohibit. Així s’evita la transmissió de bacteris, virus i fongs o l’alliberament de productes químics (insecticides, cremes, etc) que poden comprometre l’equilibri d’aquests hàbitats i de les espècies que hi viuen, especialment invertebrats, amfibis i peixos.
- No alliberis cap animal als punts d’aigua.
- No surtis dels camins senyalitzats per evitar obrir dreceres. No trepitgis ni alteris l’entorn de les lleres. Recorda travessar rieres i torrents només pels passos habilitats, sigui a peu, en bicicleta o a cavall.
- No donis menjar als animals salvatges.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.