La Generalitat de Catalunya ha animat a menjar més carn de senglar amb l'objectiu de reduir la població d'aquests animals. Així ho va expressar a RAC 1 la directora general d'ecosistemes forestals i gestió del medi ambient, Anna Sanitjas: "La carn de senglar és una carn molt sana i ecològica. Hi ha societats on és molt reconeguda. Estem treballant justament per posar en valor i contribuir a reduir la sobrepoblació, però cal que es trobi aquesta carn als supermercats". Així es treballa perquè sigui més senzill trobar la carn de senglar als supermercats.
Segons el Departament d'Acció Climàtica, a Catalunya hi ha uns 200.000 senglars, que equival de mitjana a gairebé 7 senglars per quilòmetre quadrat, i fa 20 anys n'hi havia 3 per quilòmetre quadrat. Aquesta sobrepoblació també s'ha notat a Collserola i a Sant Cugat, on els últims anys es molt més habitual veure aquests animals, fins i tot a les zones urbanes.
Sanitjas va afegir a RAC 1 que la Generalitat està avançant en la creació d'un grup de caçadors que col·labori amb el sector públic per reduir la sobrepoblació de senglars. "Treballem amb la Federació Catalana de Caça i les associacions de caçadors per tenir la figura d'aquest caçador expert que en un moment determinat pugui venir a fer les captures que faci falta", va detallar a la ràdio catalana.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.