Sant Cugat aprova l'estratègia contra l'emergència climàtica

Tots els partits polítics han aprovat per unanimitat Pla d'emergència climàtica de l'Ajuntament de Sant Cugat

El Ple Municipal ha aprovat inicialment el Pla d'emergència climàtica de Sant Cugat, un document amb 63 accions per reduir les emissions de gasos contaminants un 55% el 2030. L'estratègia s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els partits (Junts per Sant Cugat, ERC, PSC, Ciutadans i CUP). Ara, s'obre un període d'al·legacions abans de la seva aprovació definitiva.

Més info: Les 63 mesures que impulsarà Sant Cugat per combatre l'emergència climàtica

"La proposta estrella"

"Som conscients que ens trobem en una situació d'emergència on cal actuar amb la màxima celeritat per reduir el consum i les emissions de gasos d'efecte hivernacle", ha argumentat la comissionada d'Emergència Climàtica de Sant Cugat, Alba Gordó, que ha definit el pla de "molt ambiciós". "És només un primer pas perquè la ciutat esdevingui neutre en carboni abans de 2050", ha afegit.

El pla contempla més de seixanta accions en sis àmbits: energies renovables i estalvi d'aigua, l'economia circular i residus 0, la mobilitat sostenible, la gestió sostenible dels espais verds, el foment dels aliments d'origen vegetal i de proximitat i la transició cultural són els principals eixos en els quals s'incidirà. En mobilitat, Gordó ha destacat com a "proposta estrella" l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a partir de l'1 de maig.

Més info: Ja hi ha data per l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

Suport a l'estratègia contra l'emergència climàtica

Des de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech ha anunciat el seu vot favorable al pla d'acció d'emergència climàtica. "Suggerirem algunes millores aprofitant el període d'al·legacions per aportar la nostra contribució per perfeccionar el document", ha apuntat.

Munia Fernández-Jordán (Ciutadans) ha felicitat els tècnics municipals per l'elaboració del pla i s'ha mostrat satisfeta per aquest pas. La regidora ha incidit en "la necessitat de la pedagogia": "De res serveix discriminar els vehicles si les persones no tenen un compromís seriós en totes les seves facetes de la vida".

En aquest sentit, ha lamentat com hi ha ciutadans que encara deixen residus de tota mena a Collserola i zones verdes del municipi. "Hem de fer del compromís una bandera de tots. El que és útil contra l'emergència climàtica és que la gent prengui consciència i anar tots a una", ha finalitzat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem