Sant Cugat recupera l'estany de la Guinardera per a la biodiversitat i la ciutadania

La restauració paisatgística de l'estany, que va començar a caminar gràcies als Pressupostos Participatius de 2018, ja ha finalitzat

Sant Cugat ha recuperat l'estany de la Guinardera. Gràcies a les obres de millora paisatgística i ecològica, l'estany és ara un espai per a la biodiversitat i també per al gaudi de la ciutadania. Els treballs duts a terme han consistit en la revegetació dels marges, la creació d'un camí perimetral i miradors i passarel·les a nivell de l'aigua i la instal·lació d'unes grades i rètols de senyalització i cartells. 

 

 

Així, l'estany, que durant anys va estar abandonat, es presenta a la ciutadania amb aires renovats. "Era el pati del darrere", ha dit la responsable del servei de Parcs i Jardins, Joana Astals. Ara, la voluntat de l'Ajuntament és que l'espai també tingui un component educatiu. "Funciona com a espai d'edudació ambiental, les escoles poden venir a visitar-lo perquè en aquest entorn hi passen moltes coses i hi ha molta flora i fauna", ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès.

Vallès també ha incidit en la necessitat de preservar l'estany amb civisme i amb respecte per la fauna que hi viu. 

El punt final al projecte 

 L’Ajuntament es va fer càrrec de la redacció del projecte d’aquesta intervenció i, posteriorment, va encarregar a l’AMB la licitació i el pagament de les obres amb una inversió de 429.167,29 €. L’empresa que ha desenvolupat els treballs ha estat Ambientalia - Gestió Ambiental.

Aquestes obres estan incloses al Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que impulsa projectes de desenvolupament compartit entre els ajuntaments i l'AMB per reforçar les polítiques de mobilitat urbana sostenible.

La primera fase del projecte de restauració de l’estany es va dur a terme l’any 2018 a través dels Pressupostos Participatius. En aquell moment els treballs van servir per buidar l’estany, col·locar una nova base impermeable i millorar la vegetació existent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris
Manel Fa 10 mesos
Haurien d'haver pensat en arreglar tota la vorera de la Via Augusta al costat de l'estany que fa impossible per exemple passejar amb una cadira de rodes. Està clar que això no surt a la foto