Sant Cugat recupera l'estany de la Guinardera per a la biodiversitat i la ciutadania

La restauració paisatgística de l'estany, que va començar a caminar gràcies als Pressupostos Participatius de 2018, ja ha finalitzat

Sant Cugat ha recuperat l'estany de la Guinardera. Gràcies a les obres de millora paisatgística i ecològica, l'estany és ara un espai per a la biodiversitat i també per al gaudi de la ciutadania. Els treballs duts a terme han consistit en la revegetació dels marges, la creació d'un camí perimetral i miradors i passarel·les a nivell de l'aigua i la instal·lació d'unes grades i rètols de senyalització i cartells. 

 

 

Així, l'estany, que durant anys va estar abandonat, es presenta a la ciutadania amb aires renovats. "Era el pati del darrere", ha dit la responsable del servei de Parcs i Jardins, Joana Astals. Ara, la voluntat de l'Ajuntament és que l'espai també tingui un component educatiu. "Funciona com a espai d'edudació ambiental, les escoles poden venir a visitar-lo perquè en aquest entorn hi passen moltes coses i hi ha molta flora i fauna", ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès.

Vallès també ha incidit en la necessitat de preservar l'estany amb civisme i amb respecte per la fauna que hi viu. 

El punt final al projecte 

 L’Ajuntament es va fer càrrec de la redacció del projecte d’aquesta intervenció i, posteriorment, va encarregar a l’AMB la licitació i el pagament de les obres amb una inversió de 429.167,29 €. L’empresa que ha desenvolupat els treballs ha estat Ambientalia - Gestió Ambiental.

Aquestes obres estan incloses al Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que impulsa projectes de desenvolupament compartit entre els ajuntaments i l'AMB per reforçar les polítiques de mobilitat urbana sostenible.

La primera fase del projecte de restauració de l’estany es va dur a terme l’any 2018 a través dels Pressupostos Participatius. En aquell moment els treballs van servir per buidar l’estany, col·locar una nova base impermeable i millorar la vegetació existent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem