Més protecció a l'entorn patrimonial de la plaça de Barcelona

S'aprova al ple la suspensió de llicències urbanístiques per tal de permetre la redacció d'un Pla Especial Urbanístic i poder exigir més rigurositat en la rehabilitació d'edificis

L'Ajuntament considera que la plaça de Barcelona necessita dotar-se d'una protecció especial per tal que es reguli d'una manera més restrictiva la rehabilitació dels edificis que hi ha al seu entorn. Per aquest motiu, aquest dilluns 17 de novembre s'ha portat al ple una moció per aprovar la suspensió de llicències urbanístiques que permeti la redacció d'un Pla Especial Urbanístic per a l'entorn de la plaça de Barcelona. Aquest pla vindria a ser una actualització del catàleg de Sant Cugat.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, assegura que es tracta d'una zona on "és necessària la seva especial protecció, per tot allò que significa en la història de Sant Cugat". En aquest sentit apunta que aquest pla "tindrà un caire més rigorós del que permet el catàleg, que permet, per exemple, ampliacions a les golfes. En aquest cas és mirar de fer-ho d'una manera diferent, per tal que no hi hagin aparicions volumètriques sobtades". Finalment, apunta que "es tracta de mantenir l'esperit de la plaça, ordenar-ne les rehabilitacions i fomentar-les".

Amb aquest nou pla les rehabilitacions que es facin en els edificis de l'entorn de la plaça de Barcelona seran més restrictives que fins ara, a fi i efecte que aquestes s'hi adeqüin més al passat històric de la plaça.

 
Comentaris

Destaquem