Junts per Sant Cugat reclama al govern municipal que convoqui la Taula de Mobilitat per tal d'abordar el present i el futur de la mobilitat a la ciutat. La voluntat és reflexionar sobre els darrers canvis que s'han aplicat (com l'anella verda) i definir ha de ser la mobilitat del futur (amb pròximes mesures com la Zona de Baixes Emissions).
"Hi ha la necessitat de començar a treballar ja en el nou pla de mobilitat, que el govern va anunciar fa més d'un any. És un tema molt important que ens afecta a tots. No volem que es tornin a produir canvis que no han estat tractats en els fòrums de debat", ha explicat la regidora de JuntsxSTC, Cristina Paraira.
Paraira considera que canvis importants en la mobilitat s'han de tirar endavant de manera consensuada amb tots els agents implicats. A més, demana una reflexió conjunta, tenint en compte que la mobilitat s'haurà de transformar per adaptar-se als reptes que suposa l'emergència climàtica. L'adaptació i millora del transport públic és un dels grans aspectes que assenyalen des de Junts per Sant Cugat.
Els diners dels ajuntaments
D'altra banda, Junts per Sant Cugat portarà al ple municipal de setembre una proposta per tal que l'Ajuntament emplaci al govern de l'estat a flexibilitzar la regla de la despesa i a modificar la llei d'estabilitat pressupostària per donar més marge als ens locals en la resposta a la crisi actual. En aquest sentit, ha valorat positivament la voluntat del govern espanyol a suspendre la regla de la despesa, però ho veu insuficient.
"Des del primer moment vam veure que la mesura més urgent era poder utilitzar els romanents dels ajuntaments en la crisi econòmica derivada de la pandèmia", ha explicat el regidor de Junts Carles Brugarolas, que ha afegit: "Reivindiquem que els ens locals tenim una tresoreria que hem de poder disposar".
Segons Brugarolas, Sant Cugat disposa de més de 50 milions d'euros als bancs. "Amb el panorama que estem vivint, tenir aquests diners retinguts, és incorrecte", assegura el regidor, que conclou: "Aquest ajuntament fa anys que tanca les liquidacions amb superàvit i ha acumulat un romanent, que es podria gastar sense comprometre les finances". En canvi, segons el tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler, el romanent disponible és d'un cinc milions.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.