El ple municipal celebrat aquest dilluns, 19 de juny, ha aprovat 4 mocions institucionals, 6 mocions dels partits polítics, i n'ha rebutjat una a més d'una altra que ha estat retirada.
Pel que fa a les mocions institucionals, el consistori ha acordat que l'Ajuntament elaborarà un cens dels solars sense edificar i edificis ruïnosos amb l'objectiu que puguin revertir en la societat. La voluntat és explorar amb els propietaris dels solars sense edificar la possibilitat de donar-los un ús comunitari a través d'un conveni amb el Consistori.
Igualment, Sant Cugat vol recuperar i rehabilitar les seves masies articulant un programa d'ajudes als propietaris de masies a Sant Cugat, a la vegada que executa la rehabilitació de les masies de propietat municipal de Can Canyameres i Can Rabella.
De la mateixa manera, volen que el solar de Volpelleres per a equipaments sigui part del parc metropolità, i s'ha arribat a un acord institucional perquè Sant Cugat tingui una Bústia Ètica per denunciar casos de corrupció.
Mireu les imatges del ple municipal del mes de juny.
Mocions a debat
Pel que fa a les mocions presentades per les diferents formacions, s'ha aprovat la moció conjunta dels grups municipals d'ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES en defensa de l'autonomia local davant els pressupostos generals de l'Estat 2017. S'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte C's i PP, que hi ha votat en contra.
També s'ha aprovat la moció conjunta dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i PSC per elaborar la Llei de transició energètica, que permeti a les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat. S'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que hi ha votat en contra.
La tercera moció aprovada, per unanimitat, ha estat la presentada per PSC i PDeCAT-Demòcrates per millorar el control de les contractacions i les condicions laborals. S'ha aprovat per unanimitat.
També per unanimitat s'ha donat llum verda a la moció presentada per C's per a la millora en la gestió del servei que presta l'empresa concessionària del pàrquing de Can Quitèria, i s'ha aprovat la moció del regidor no-adscrit, Dimitri Defranc, sobre la millora i cura de la fauna acompanyant de Sant Cugat, el seu pool genètic i salut de l'entorn, aquesta amb el vot en contra de la CUP-PC.
Finalment, i per unanimitat, s'ha aprovat la moció del grup municipal d'ERC-MES per exigir a Germà Gordó la renúncia al seu escó del Parlament de Catalunya.
D'altra banda, la CUP-PC ha retirat la seva moció de suport al Casal de Joves La Xesca, que comptava amb el suport d'ICV-EUiA, i s'ha rebutjat la moció del Partit Popular que proposava que els senyals de trànsit estiguessin també en castellà ().
Altres temes tractats
El ple municipal ha començat amb el record de Sant Cugat a les víctimes de l'atemptat de l'Hipercor amb un minut de silenci coincidint amb els 30 anys de l'atemptat que ETA va perpetuar al centre comercial de l'avinguda Meridian).
Tot seguit, s'ha fet el comiat del ja exregidor de la CUP-PC Ramon Piqué, que ha deixat la política institucional reivindicant l'independentisme i els barris.
Un dels punts que ha generat més debat en la sessió plenària del mes de juny ha estat la modificació del pressupost per construir l'escola La Mirada. D'una banda, s'ha posat de manifest el malestar per l'extracció del pressupost de la partida destinada a crear la sala de concerts de Sant Cugat, motiu pel qual membres de les JERC han denunciat 12 anys d'incompliment en relació a aquesta sala (). D'altra banda, les AMPA de Sant Cugat han reclamat la 13a escola pública al Ple municipal.
En termes d'urbanisme, Sant Cugat també ha fet el tercer "pas definitiu" per protegir Torre Negra, aprovant la modificació urbanística que qualifica els terrenys de Torre Negra com a no urbanitzable després que la justícia tombés les dues anteriors.
Pel que fa al torn de participació ciutadana, aquest ha estat protagonitzat per la protesta de les AMPA i el Pacte per la Nit.