Un 9% de les defuncions de Sant Cugat es podria evitar amb polítiques sanitàries

La Diputació indica que l'Ajuntament podria haver evitat més d'un centenar de morts entre el 2020 i el 2021 amb polítiques que afavoreixen l'envelliment actiu i fomentin hàbits saludables

Fomentar polítiques de prevenció del tabaquisme, promocionar hàbits de vida saludables o potenciar l'envelliment actiu són deures que ha posat la Diputació de la Barcelona a l'Ajuntament de Sant Cugat per evitar un 9% de les defuncions anuals de la ciutat. Aquesta és una dada que s'extreu de l'informe d'Indicadors de Salut Local de la Diputació, que ha estat presentat a la Sala de Plens, el dimarts 8 d'octubre, en la qual assenyala que de les 1.257 morts que va haver-hi entre el 2020 i el 2021, 113 d'ells es podrien haver evitat amb polítiques sanitàries.

Núria Fernández (Junts per Sant Cugat), regidora de Salut de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha celebrat poder comptar amb aquest informe per poder aplicar polítiques sanitàries que ajudin a millorar la salut de la ciutadania: "Aquest informe és fonamental per entendre la realitat de Sant Cugat i per poder establir bases per millorar la salut dels ciutadans. Hem de recordar que la salut no només depèn de factors biològics, sinó que també hi ha factors socials, i des de la política local podem actuar de manera més transversal".

D'entre les conclusions que inclou aquest informe d'Indicadors de Salut Local de la Diputació destaca la necessitat de fomentar un envelliment saludable i actiu i prevenir la soledat no volguda dels ciutadans. A més, s'extreu la necessitat de fer pedagogia sobre la salut sexual i reproductiva amb l'objectiu d'erradicar les malalties de transmissió sexual o conscienciar dels riscos que hi ha darrere les interrupcions voluntàries de l'embaràs.

D'altra banda, i amb l'objectiu de poder disminuir el nombre de defuncions vinculades amb malalties cardiovasculars i tumors (principals causes de morbiditat de la ciutat), l'informe assenyala la promoció d'hàbits saludables, implementar polítiques de prevenció del tabaquisme i fomentar l'activitat física. Finalment, i amb la intenció de potenciar la salut mental, l'informe aconsella promocionar ambients favorables amb espais verds o fomentar polítiques dirigides a assolir estabilitat laboral i econòmica i un fàcil accés a un habitatge digne.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem