L'Ajuntament de Sant Cugat aprova el Manifest pel Dia internacional de l'Orgull LGBTI+

El Manifest de la Junta de Portaveus es llegirà el 28 de juny en el marc de la Festa Major

La declaració de la Junta de Portaveus pel Dia internacional de l'orgull o per l'alliberament LGTBI+ s'ha aprovat al ple de juny a l'Ajuntament de Sant Cugat. Els vots a favor han estat del govern, el PSC, la CUP i ECP i el PP i VOX s'han posicionat en contra.

El comunicat crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències de totes les persones i reivindicar el dret fonamental de cada persona a ser qui és. També defensa que la lluita pels drets LGBTI+ no es limita a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià: "En un context de creixement de l’extrema dreta, que amenaça de fer retrocedir uns drets que han costat molt de conquerir i que amb els seus discursos d’odi legitima i fomenta les discriminacions i les agressions, fem una crida a tota la ciutadania a unir-se en aquesta missió col·lectiva".

Ramon Gutiérrez, regidor d'ECP, ha lamentat que per no haver-se aprovat per unanimitat el Manifest no s'ha llegit al Ple i Marcos Rodríguez, regidor de VOX, li ha respost que el seu partit està en contra que es col·lectivitzin les persones. El debat entre els dos regidors ha acabat amb Gutiérrez defensant que "és impossible combatre cap discriminació sense col·lectivitzar a ningú". Finalment, el pròxim 28 de juny es llegirà el Manifest en el marc de la Festa Major i de la celebració del Dia de l'Orgull.

Més info: Totes les activitats de la Festa Major de Sant Cugat 2024

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem