L'ANC Sant Cugat reafirma el mandat de l'1d'octubre i exigeix accions a l'Ajuntament

Amb un manifest, l'entitat ha demanat al consistori mesures de compromís amb la independència i ha reiterat que el mandat de l'U d'octubre continua vigent

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sant Cugat ha commemorat el 7è aniversari del referèndum de l'U d'octubre amb la lectura d'un manifest en què han exigit a l'Ajuntament accions concretes per reafirmar el seu compromís amb la independència. L'entitat ha demanat als partits que "s'autoanomenen independentistes" l'exercici de la sobirania fiscal, la restitució de la pancarta a l'ajuntament que reclama la independència i la retirada de qualsevol referència a l'Estat espanyol del nomenclàtor municipal

El manifest, llegit davant desenes de persones a la plaça de la Vila, ha remarcat que "el mandat de l'U d'octubre continua vigent" perquè el poble català "encara no ha revocat" la seva decisió d'esdevenir un estat independent en forma de república.

En aquest sentit, l'ANC ha remarcat que els enemics de la independència són "tant de dins com de fora". L'entitat ha criticat durament l'actuació dels cossos de seguretat espanyols durant l'1 d'octubre de 2017, a qui qualifica "d'agressors" per reprimir ciutadans que simplement volien exercir el seu dret democràtic a votar. També ha denunciat el paper de la justícia espanyola, a la qual acusa de ser parcial i de servir "un estat autoritari" que persegueix aquells que defensen drets i llibertats.

El manifest també ha inclòs dures crítiques als governs de l'Estat per la seva "persecució i voluntat d'extermini de la llengua i nació catalana". En la mateixa línia, l'ANC ha reiterat que no perdonarà "aquells que es van fer enrere" en els moments decisius després del referèndum, ni tampoc els "col·laboracionistes" actuals, a qui qualifica de "cooperadors necessaris" de la "repressió" que pateix Catalunya.

Davant d'aquesta situació, l'Assemblea ha fet una crida a "mantenir viva la torxa de la llibertat" i a desobeir l'Estat espanyol i les seves institucions, incloent-hi "el govern col·laboracionista de l'usurpador Salvador Illa". 

L'acte ha finalitzat amb una votació simbòlica en una urna en què els assistents havien de decidir si estaven d'acord o no amb si els partits independentistes "han fet el que calia amb el resultat del referèndum de l’U d'octubre". La immensa majoria ha votat que no. 

Moment de la votació simbòlica FOTO: TOT Sant Cugat

Moment de la votació simbòlica FOTO: TOT Sant Cugat

Crítiques al debat organitzat pels partits

Abans de llegir el manifest, l'ANC de Sant Cugat ha criticat el debat sobre la situació de l'independentisme que es va celebrar dissabte, 28 de setembre, per la falta de simbolisme independentista, concretament de l'estelada. Segons l'entitat, "en cap acte independentista o suposadament independentista hauria de faltar aquest símbol". 

Més info: L'independentisme analitza l'1-O: lliçons i reptes set anys després del referèndum

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem