'Bellaterra és Sant Cugat' demana a Cerdanyola que compleixi amb la segregació

El TSJC ha desestimat el recurs d'apel·lació de l'Ajuntament de Cerdanyola contra la comissió veïnal per iniciar el procés de segregació de Bellaterra del municipi de Cerdanyola

La Comissió 'Bellaterra és Sant Cugat' ha demanat posar en marxa els tràmits per a iniciar el procés de segregació de Bellaterra del municipi de Cerdanyola del Vallès.

La demanda arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi desestimat aquest 28 de juny el recurs d'apel·lació de l'Ajuntament de Cerdanyola presentat contra 'Bellaterra és Sant Cugat', qui va impulsar fa cinc anys els tràmits per iniciar el procés de segregació de Bellaterra del municipi de Cerdanyola del Vallès i la seva agregació a Sant Cugat.

Una reivindicació que ve de 2015

El 2015 es va dur a terme un referèndum entre els veïns de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra per independitzar-se de Cerdanyola del Vallès. El resultat va ser clar: el 94% dels bellaterrencs que van votar estaven a favor de la segregació, però ni l'Ajuntament de Cerdanyola ni després la Generalitat de Catalunya van aprovar l'escissió

El moviment va reviure a finals del 2018 amb la creació de la Comissió 'Bellaterra és Sant Cugat', qui el 2019 va recollir les signatures del 60% dels veïns de Bellaterra, superant el mínim del 50% exigit per la Llei. 

La Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat va presentar a l’Ajuntament de Cerdanyola les signatures i la memòria explicativa dels motius per a la segregació de Cerdanyola i l’annexió a Sant Cugat per tal d’iniciar la tramitació de l’expedient de segregació a la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament desestima la sol·licitud

L'agost d'aquell mateix any l’Ajuntament de Cerdanyola va desestimar la sol·licitud d’inici d’expedient i per aquest motiu la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat va presentar una demanda al Jutjat.

El 6 d’octubre de 2022 el Contenciós-Administratiu número 6 de Barcelona ordenava iniciar l’expedient d’alteració del municipi, però l’Ajuntament de Cerdanyola la va recórrer per considerar que no s’havia donat resposta a les observacions plantejades des del municipi.

Arran del comunicat, l'Ajuntament de Cerdanyola i l'EMD de Bellaterra han indicat no faran declaracions sobre aquest tema fins que no se'ls hagi notificat oficialment la sentència del TSJC. En paral·lel, l'Ajuntament de Sant Cugat també ha decliniar fer declaracions. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem