Can Cabassa, La Mirada i zones verdes centren el ple de juny

En el ple municipal s'han aprovat 5 mocions

El ple municipal ha durat aquest mes de juny, 3 hores i 40 minuts, més l'audiència pública que ha durat més d'una hora. Un dels punts que es preveia més problemàtic i llarg era el canvi de planificació que s'havia de portar a terme a la Guinardera i així poder començar a construir La Mirada en aquesta nova ubicació. Tot i això, aquest punt que havia anunciat al govern que entrava d'urgència no ha acabat entrant, després d'una reunió entre els dos socis de govern que ha retardat mitja hora l'inici de la sessió d'aquest dilluns, 17 de juny. Segons ha explicat l'alcalde, Josep Maria Vallès, aquest punt anirà a debat al proper ple per tal de buscar el màxim "consens". 

Pel que fa els punts de l'equip de govern, s'ha aprovat la pròrroga de la gestió de les zones verdes de Sant Cugat per 2,3 milions d'euros. Entre altres, aquest ple muncipal també ha tirat endavant el pla estratègic Sistema d’Emprenedoria i Innovació de Sant Cugat del Vallès 2025-2027. Com a principal punt d'Urbanisme, el govern ha portat a votació una modificació de planejament a l'àmbit de Can Cabassa, que significarà poder construir habitatge de protecció oficial en aquesta ubicació, a més d'una residència estudiantil. 

Més info: 2,3 milions d'euros per un any de manteniment de les zones verdes de Sant Cugat

Més info: Sant Cugat vol ser un referent al món en innovació i emprenedoria

Més info: La masia de Can Cabassa tindrà una residència d'estudiants, un parc i habitatge públic

Mocions

Pel que fa a les mocions institucionals, per una banda, s'ha aprovat un text que insta la Generalitat i al Ministeri de Sanitat a dotar dels recursos necessaris les àrees per millorar la situació de la Covid persistent. D'altra banda, a instàncies del PP Sant Cugat, es reclama a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que retorni els recàrrecs del Tribut Metropolità de 2023 cobrats per error. També la Junta de Portaveus, només amb el rebuig de Vox i PP, ha aprovat una Declaració de la Junta de Portaveus del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+.

Més info: Consens municipal per donar suport als afectats per Covid persistent

Més info: Sant Cugat demana a l'AMB que retorni el recàrrec del tribut metropolità cobrat per error

El ple també ha aprovat 5 mocions més: en rebuig a la concentració bancària, per condemnar l'assassinat islamista a Manheim (Alemanya), per implementar el projecte PRESAFALÍN a les escoles bressol, per impulsar el Pla de Biblioteques i en favor de la Llei d’Amnistia.

La moció del grup municipal del PSC per millorar el desenvolupament integral, físic, emocional, cognitiu i social als infants i a les famílies de les escoles bressol municipals implementant el projecte PRESAFALÍN, s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte la CUP (que hi ha votat en contra) i En Comú Podem (que s’ha abstingut). El text acorda que l’Ajuntament iniciï els tràmits amb la Diputació de Barcelona per poder implantar a les escoles bressol municipals el Projecte PRESAFALÍN, que té l’objectiu de "reduir l’obesitat infantil a través de la promoció d’hàbits com l’activitat física i l’esport, una alimentació saludable, les hores de son i el benestar emocional dels infants i les seves famílies”.

Més info: Sant Cugat dona suport a un projecte de Gasol Foundation per prevenir l'obesitat infantil

La moció conjunta dels grups municipals d’En Comú Podem i l'equip de govern (Junts i ERC) de rebuig a la concentració bancària i per uns serveis bancaris públics s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte PP i Vox, que hi han votat en contra. L’acord manifesta “el rebuig a les operacions de concentració bancària que comportin la pèrdua de llocs de treball, el tancament d’oficines i una menor competència en el sector, com ara l’oferta pública d’adquisició hostil del BBVA al Banc Sabadell”.

Més info: El Ple de Sant Cugat rebutja l'OPA hostil del BBVA al Sabadell

La moció del grup municipal de la CUP per un Pla d'impuls i promoció de la Xarxa de biblioteques municipals de Sant Cugat (moció amb esmenes de l’equip de govern) s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts, ERC i PSC; l’abstenció del PP; i el vot en contra de CUP, Vox i En Comú Podem. El text acorda “impulsar el projecte de creació de la Biblioteca Central, per atendre les necessitats generals del Pla de Biblioteques de Sant Cugat, i començar a estudiar el projecte de creació de noves biblioteques municipals”. La CUP, però, s'ha mostrat molt crítica amb l'equip de govern per "desvirtualitzar les seves mocions".

Més info: El govern treu pit de la nova biblioteca amb el rebuig de CUP per "pervertir les mocions"

La moció dels grups municipals de Junts i ERC a favor de la Llei d'Amnistia s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts, ERC, CUP i En Comú Podem; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de PP i Vox. L’acord celebra “l’aprovació de l’anomenada Llei d’Amnistia per part del Congrés de Diputats i reclamar la seva aplicació immediata per reparar i posar fi a la situació de persecució político-judical que ha viscut l’independentisme aquests darrers anys”. 

Més info: Els partits independentistes de Sant Cugat sumen els comuns en el suport a l'Amnistia

També s'ha donat suport a una moció alternativa de Junts a una de VOX que demanava la condemna a l'assassinat d'un policia alemany en mans d'un refugiat musulmà radicalitzat. Junts ha dit que presentava moció alternativa perquè es volia condemnar qualsevol atemptat, però que creia que la terminologia que utilitzava Vox no era la correcta. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem