Els Comuns reclamen l'obertura de les places perdudes a dues escoles bressol de Sant Cugat

La formació presentarà una moció al ple de setembre que proposa, a més, una sèrie de mesures per millorar la xarxa d'escoles bressol públiques del municipi

En Comú Podem comença el curs polític reclamant l'obertura de les 30 places que es van perdre durant el període d'inscripció a les escoles bressol públiques. La formació, a través d'una moció que defensarà en el ple municipal de setembre, insta la regidoria d'Educació a definir el procediment per adjudicar les 10 places de l'escola Gargot i les 20 de la Mimosa, que no es van poder oferir per uns requeriments de la Generalitat de Catalunya. La regidora d'Educació, Carme Ardid, va explicar que esperaven poder tenir enllestides les actuacions requerides per la Generalitat aquest setembre. 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LES ESCOLES BRESSOL

Segons va informar l'Ajuntament, a l'escola bressol Gargot, la Generalitat insta a l'Ajuntament a instal·lar un plat de dutxa als lavabos dels adults i a anul·lar l'accés al pis superior, que actualment només utilitzen els docents. A La Mimosa, el Departament d'Educació requereix anul·lar l'accés des de Can Llobet a la sala de psicomotricitat. En aquest sentit, els Comuns demanen transparència al consistori i que expliqui en quin punt es troben aquestes obres. 

Més info: Dues escoles bressol de Sant Cugat perden places vacants a requeriment de la Generalitat

Més info: Al voltant de 180 infants de Sant Cugat es quedaran sense plaça a l'escola bressol pública

Universalització d'aquesta etapa educativa

Amb l'objectiu de millorar de manera "urgent" la xarxa d'escoles bressol públiques a Sant Cugat, el partit també reclama a la moció que es faciliti la creació de noves places d'escolarització de 0 a 3 anys i que s'augmentin les places a fi de garantir l'escolarització universal no només a I2, sinó també a I1. 

A la Generalitat, En Comú Podem l'insta a garantir la gratuïtat de l'oferta educativa de 0 a 3 anys i a augmentar la despesa del departament d'Educació fins a arribar, com a mínim, al 6% del PIB. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem