La CUP lamenta la sortida de Sant Cugat de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

Els cupaires demanen al consistori "mantenir-se ferms amb el compromís d'una gestió directa de l'aigua"

La CUP Sant Cugat ha criticat la sortida de Sant Cugat de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, després que la tinenta d'alcalde de Gestió Urbana, Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat), anunciés que l'Ajuntament decidia prescindir d'aquesta associació arran la situació econòmica del consistori. En una roda de premsa, celebrada el dijous 29 de febrer, els cupaires van criticar l'actual equip de govern per "no mantenir-se ferm amb el compromís d'una gestió directa de l'aigua", i és que el municipi va adherir-se a aquesta associació el 2020, quan el consistori era governat per ERC, el PSC i la CUP.

Més info: Sant Cugat deixarà l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

Amb això, el portaveu de la CUP, Marco Simarro, va defensar la necessitat de municipalitzar la gestió de l'aigua: "En un context de pobresa hídrica és molt important mantenir el control de l'aigua. No es tracta d'un caprici, sinó d'una necessitat imperiosa per mantenir les condicions de vida socials i humanes". Simarro acusava "d'un alineament d'interessos amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona" i exigia al consistori "a seguir treballant per la gestió pública de l'aigua". "Les instruccions que s'estan donant als municipis de l'AMB és abandonar les propostes mixtes i crear concessions privades per dècades, treien sobirania als municipis per decidir la gestió i consum de l'aigua", afegia el cupaire.

El grup municipal aprofitava la roda de premsa per carregar també amb el Golf de Sant Cugat pel seu ús de l'aigua: "No entenem com en un moment d'emergència, les mesures són més restrictives en usos essencials com l'agricultura o la ramaderia i no amb usos recreatius. El Club de Golf Sant Cugat té 6 concessions per aprofitar l'aigua de 6 pous i exigim que es revisin aquestes concessions i que es posin sota servei municipal per poder redistribuir l'aigua a necessitats més col·lectives i socials".
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem