El grup municipal de Convergència proposarà al ple municipal la creació d'una comissió informativa especial per analitzar el procés de redacció i tramitació de la modificació del Pla General Metropolità, que ha denunciat públicament l'oposició per "greus irregularitats urbanístiques" i que el govern ha defensat com a "impecable". A més, Convergència proposarà que sigui un regidor de l'oposició qui presideixi aquesta comissió.
"Estem convençuts que va ser una actuació impecable i així es demostrarà", ha reivindicat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme i membre de Convergència Sant Cugat, que ha assegurat al TOT que encara no tenen constància que l'oposició hagi presentat el recurs contenciós-administratiu que va anunciar. Amb la creació d'aquesta comissió especial, el govern vol esvair els dubtes que hi pugui haver sobre aquesta modificació i oferir tota la documentació als grups de l'oposició.
Des que l'oposició en bloc va denunciar "greus irregularitats urbanístiques" que haurien "enriquit indegudament" a determinats propietaris, no hi ha hagut cap contacte entre el govern i l'oposició, segons ha reconegut Damià Calvet, que ha tornat a lamentar "aquestes greus acusacions". A més, el tinent d'alcalde ha assegurat que un cop puguin analitzar l'escrit del recurs contenciós-administratiu, valoraran si han d'iniciar accions legals en "defensa de l'honorabilitat".
En context
El dia 20 d’abril tota l’oposició en bloc va denunciar públicament “greus irregularitats urbanístiques” per part de l’Ajuntament en la modificació del PGM aprovada per l’equip de govern de CiU durant el passat mandat. Van acusar el govern d’haver “enriquit indegudament” determinats propietaris i van anunciar la presentació d’un recurs contenciós-administratiu contra aquesta modificació. El recurs està signat per PSC, ICV-EUiA, CUP, Procés Constituent, Moviment d’Esquerres, Gent per Valldoreix i Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, mentre que a la denúncia pública s’hi van sumar ERC, Ciutadans i PP.
Per una banda, l'oposició va assegurar que l’Ajuntament hauria pagat 2,5 milions d’euros als propietaris de can Busquets per uns terrenys que no calia adquirir. L’equip de govern xifra l’adquisició d’aquests terrenys en 869.000 euros i defensa la seva compra per “preservar tot l’espai”. La segona denúncia és que s’hauria eximit de les costes d’urbanització els propietaris de can Montmany, cosa que també nega l’equip de govern.
Finalment, l’oposició va assegurar que l’Ajuntament va pagar tres milions d’euros de més en expropiacions de zones verdes propietat d’empreses, que segons els denunciants s’haurien adquirit per un valor més alt que les zones verdes de particulars. Aquesta acusació també va ser negada per l’equip de govern.
Amb tot, l'equip de govern va assegurar que aquesta modificació urbanística va generar un estalvi de 92 milions d'euros per les arques santcugatenques.