Aquest dilluns, dia 20 de juliol, l'Ajuntament de Sant Cugat celebra el primer Ple Municipal ordinari després de les eleccions municipals del passat mes de maig. Serà la primera vegada que es viurà un ple amb tants partits polític, fins a set, i on Convergència i Unió no tindrà la majoria absoluta de la qual ha gaudit els dos últims mandats.
A partir de les set de la tarda, els 25 regidors prendran la seva cadira i es donarà el tret de sortida a un nou mandat. Com sempre, a dos quarts de set serà el torn en què els ciutadans podran fer les seves queixes o suggeriments als representants polítics.
Les mocions: del Pacte per la Nit a la Floresta
Un dels temes estrelles del Ple Municipal serà el Pacte per la Nit, qüestió polèmica els últims mesos des que el govern municipal el va deixar sense validesa després de consensuar-lo amb veïns, entitats i oposició. En aquest context, ERC-MES presenta una moció "per tal de garantir el compliment dels acords del Pacte per la Nit".
La situació urbanística de la Floresta serà tema de debat amb una moció conjunta de CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC, CiU i C’s sobre una modificació en el planejament urbanístic de la Floresta aprovada abans de les eleccions pel govern convergent. Aquesta moció pretén recollir les pors dels veïns sobre aquests canvis i els efectes negatius que poden generar pel barri i el seu entorn mediambiental.
Per la seva banda, Ciutadans s'estrenarà al ple amb una moció on demanarà aplicar el coeficient d’actualització del valor cadastral a Sant Cugat per propiciar que els santcugatencs paguin menys diners d'IBI.
Finalment, CUP-PC i Iniciativa presenten una moció per estudiar la remunicipalització de la gestió de l'aigua i, aquests dos partits, conjuntament amb ERC i PSC, portaran a votació una moció en suport al poble grec.
De sentències
Més enllà de les mocions, el govern municipal farà la proposta d'aprovació definitiva de la municipalització de la gestió de la zona blava de Sant Cugat. Alhora, es donarà compte Dació de compte de la suspensió temporal de llicències per a nous clubs cannàbics.
Finalment, un dels temes polèmics està vinculat amb la justícia i és la dació de compte de conveni extraprocessal per execució de sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Segons Esquerra, aquest fet comportarà que l'Ajuntament hagi de pagar una indemnització de 600.000 euros i per això sol·licita la creació d'una Comissió informativa especial que doti de transparència les actuacions urbanístiques, judicials i econòmiques que ha comportat l’atorgament de la llicència d’obres majors subjecte de la moció i les pèrdues patrimonials pel nostre municipi.