El suport a Llarena divideix el Ple Municipal per la consideració de violència

La moció de Ciutadans i PP també volia expressar el suport a jutges i magistrats

Ciutadans i Partit Popular de Sant Cugat del Vallès s'han quedat sols al ple municipal amb la seva proposta de mostrar la condemna municipal a l'atac sofert al domicili de Pablo Llarena, i el suport als jutges i magistrats en la seva tasca. Han rebut únicament el suport del regidor no adscrit Dimitri Defranc, mentre que el regidor no adscrit Xavier Cortés i el PSC s'han abstingut, mostrant el rebuig la resta de formacions.

Ambdues formacions presentaven una moció durant la sessió amb tres acords mostrant aquest rebuig, així com el suport als jutges i magistrats “que serveixen a Catalunya, i el reconeixement més ferm i sincer per la feina constant, callada i meritòria que presten cada dia en benefici de la comunitat”, i “el compromís constant de denúncia pública, suport i solidaritat amb les víctimes de tota conducta d'intimidació a Sant Cugat”. Ja exposant els motius, tant Ciutadans com PP han anunciat que no acceptaven la votació separada dels tres acords plantejats.

Precisament aquesta negativa ha generat debat al Ple. En tots els casos, els diferents representants municipals han coincidit a condemnar tota mena de violència, amb matisos.

El regidor no adscrit Xavier Cortés ha considerat que “la violència és violència vingui de qui vingui”, però ha lamentat que no es poguessin votar per separat els acords. El també regidor no adscrit Dimitri Defranc ha reclamat aquest vot separat pel fet que “els acords plantegen coses diferents: una és la condemna a la violència, i l’altra el suport als jutges”, ha subratllat.

Per part del PSC, Pere Soler ha recordat que la formació “ha condemnat, condemnen i condemnarem qualsevol ataca a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva ideologia”, però ha lamentat que “es barregin coses” i no s'hagi permès el vot per separat com a “voluntat d'intolerància i de no respecte a la diferència”, anunciant l'abstenció en el vot.

Per part d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez ha anunciat l'abstenció de la formació (tot i que finalment ha estat vot contrari per l'argumentació dels proposants). Com ha destacat, “estem en contra de la violència de tota mena”, així com de les “bretolades”, paraula amb la qual ha qualificat l'atac amb pintura a la casa de Llarena. “No ens sembla bé dir que les bretolades són violència”, ha matisat, lamentant que “d’aquest tipus d’accions estúpides se n’hagi de fer política”.

Èric Gómez, d'ERC-MES, ha assenyalat que “no compartim que es llenci pintura a casa de ningú”, però ha lamentat també les formes i el context de la moció. “Dos partits polítics venen aquí en representació d'una família en concret. L’any passat hi va haver un atac ultra a l’Ajuntament, i no van portar cap moció, és més, estaven a la manifestació”, ha subratllat, així com destacant que “de callada, ben poc”, l'acció dels magistrats. Igualment, ha lamentat que es barregin temes, fent relació al tercer acord de la proposta, on es condemnava tota mena de violència i discriminació, i que “ens podríem plantejar votar a favor, però no ens deixen”, lamentant que “es banalitzen les dones víctimes de masclisme si les posem al mateix nivell que tirin pintura a la porta d’una casa”. També ha lamentat la “doble perspectiva” sobre què és violència, fent referència a les càrregues policials de l'1-O.

També per part de la CUP-PC, Núria Gibert ha condemnat qualsevol mena de violència, apuntant que “preferim que no es tiri pintura a casa Llarena, que no es posin llaços grocs, que no hi hagi pintades a seus, ni persones a la presó...”. “Fan servir la paraula violència irresponsablement. És violència quan es vulnera la integritat d’una persona. Que hi hagi 13 persones privades de llibertat és la violència més gran de totes. Pintura és pintura”, ha subratllat Gibert. Per part del PDeCAT-Demòcrates, Cristina Paraira s'ha mostrat en contra del to de la moció, recordant que és “aquest discurs de la violència que van repetint”, apuntant que “ningú volem que ningú prengui mal, ni sigui atacat o discriminat. Però estem parlant de pintura. No ens agrada, però violència tampoc és. Per nosaltres, violència són les persones empresonades”.

La moció ha estat rebutjada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem