En Comú demana que la disputa amb l'Àrea Metropolitana no acabi als tribunals

Els comuns creuen que l'Ajuntament de Sant Cugat no hauria de "renunciar" a ser present en el nou contracte del bus urbà

En Comú Podem ha reclamat que la disputa entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Àrea Metropolitana per la gestió del transport urbà no acabi als tribunals. "Demanem a l’equip de govern que es reuneixi amb tots els partits i que busqui la manera que aquesta qüestió no acabi en mans de la justícia, perjudicant així els veïns de Sant Cugat", han afirmat els comuns en un comunicat.

L'Àrea Metropolitana té la competència del servei de bus urbà de Sant Cugat des del 2010, però és l'Ajuntament qui ha assumit el cost i la gestió del contracte, que va caducar el 2018 (des de llavors, s'està a l'espera que l'AMB faci un nou concurs). Davant d'aquesta situació, el govern santcugatenc de Junts i ERC va reclamar oficialment 20 milions d'euros a l'Àrea Metropolitana, que s'ha negat a pagar-ho. Ara, les dues administracions estan en negociacions. 

Més info: Sant Cugat negocia amb l'Àrea Metropolitana pel conflicte del bus urbà

Els comuns lamenten que l'Ajuntament "renunciés al seu lloc a la taula" del contracte del bus urbà. Per això, demanen que nomeni  "els membres de la comissió de seguiment per posar en marxa el nou concurs de transport públic de la ciutat". "Vam alertar del risc que tenia per la ciutat la judicialització d’un assumpte com aquest, a causa de l’allargament dels terminis per a tenir una solució definitiva a un servei de bus que no és digne ni està a l'altura de la ciutat", afegeixen. 

En Comú Podem també denuncia manca d'informació per part del govern municipal i asseguren que s'han assabentat d'algunes novetats per la premsa: "El nostre grup municipal ha preguntat en comissions informatives com és que l’Ajuntament seguia acceptant subvencions del Ministeri de Transports pel que fa al transport col·lectiu si el govern va aprovar al març que no era cosa de l’Ajuntament de Sant Cugat".

Més info: L'Àrea Metropolitana descarta pagar 20 milions d'euros a Sant Cugat pel transport urbà

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem