En Comú Podem vol fer seguiment de les competències de la regidoria d'Educació

El grup polític vol esclarir si Carme Ardid, regidora d'Educació, s'està extralimitant de les seves funcions

En Comú Podem Sant Cugat presentarà una moció en el pròxim ple municipal de gener per demanar la creació d'una Comissió Especial Informativa per fer seguiment de com està gestionant les competències l'actual regidora d'Educació, Carme Ardid (Junts per Sant Cugat), el dilluns 22 de gener. Des del grup municipal volen esclarir si la regidora juntaire s'està extralimitant de les seves funcions i mostren la seva preocupació pel "silenci obtingut pel que fa a la feina i a les competències de Carme Ardid".

La força política ha assenyalat que d'ençà que Carme Ardid ha assumit la regidoria d'Educació "hi ha masses polèmiques que envolten la regidoria" i ha enumerat el retard dels barracons de La Mirada, la falta de personal en les escoles bressol o la demanda de retirar un mural a favor de la pau del Pins del Vallès com a exemples. "És evident que tenim un concepte d'educació diferent del de l'actual govern, ja que nosaltres creiem en una educació pública i de qualitat, mentre que la regidora ha defensat el model de l'educació concertada. No obstant això, el seu deure és gestionar les escoles bressol i els serveis educatius i equipaments públics i patim perquè s'hagi vulnerat la llibertat d'expressió i el principi d'autonomia dels centres escolars" ha explicat la regidora Aina Balada.

Més info: Indignació de les famílies de La Mirada per un nou retard en la instal·lació dels mòduls

Més info: Famílies de Sant Cugat demanen que s'ocupin les vacants de les escoles bressol

Més info: Polèmica per un mural sobre Palestina a l'escola Pins del Vallès

D'altra banda, i davant les explicacions demanades tant per partits de l'oposició com de famílies d'alumnes de l'escola pública, En Comú Podem lamenta la falta de respostes: "Ens preocupa el silenci, ja que no sabem si són decisions preses des de la regidoria d'Educació o des del govern. Si no se'ns dona resposta o les respostes no són satisfactòries haurem de buscar altres alternatives" ha afegit Ramon Gutiérrez, portaveu del grup municipal. I és que la formació ha confirmat que ja ha presentat una queixa al departament d'Ensenyament per verificar si existeix uns emails en els quals la regidora demana a les escoles santcugatenques "que no es posicionessin en el conflicte entre Israel i Palestina i sobre la petició de la retirada d'un mural a favor de la pau del Pins del Vallès".

Amb tot, En Comú Podem vol que aquesta Comissió Especial Informativa "es marqui com a objectius el seguiment de les polítiques que ha aplicat i aplica la regidoria d'Educació i que s'esclareixi si la regidora d'educació es va extralimitar en les seves". A més, en el cas que s'assenyali que Carme Ardid "va vulnerar el principi d'autonomia dels centres educatius i la llibertat d'expressió dels infants i la comunitat educativa", els comuns demanen "fer una proposta per dur a terme les competències pròpies de la regidoria d'Educació i reprovar, si s'escau, a l'actual regidora, Carme Ardid".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem