Les preguntes de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat han creat una nova confrontació entre Junts per Sant Cugat i ERC Sant Cugat, socis de govern, després que ERC acusés als juntaires de "vincular la immigració amb la preocupació, delinqüència i reincidència". Amb això, ERC ha assenyalat en un comunicat que desconeixia "el canvi en l'enfocament de l'enquesta" i s'ha desmarcat de la inclusió d'aquestes preguntes, considerant que responen "a l'agenda política d'un partit, no a la del govern de la ciutat". ERC també ha acusat Jordi Puigneró (Junts), tinent alcalde de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, de "gran deslleialtat" en ser el responsable polític de l'Observatori Sociològic.
Aquestes són algunes de les preguntes:
- Les persones immigrades que delinqueixen de manera reincident haurien de tornar al seu lloc d'origen?
- Una elevada immigració pot tensionar determinats serveis públics de la ciutat?
- Una elevada immigració pot posar en risc les tradicions i la llengua del nostre país?
"Vincular delinqüència i origen és tendenciós i un greu error que alimenta el discurs de l'extrema dreta"
D'altra banda, ERC ha titllat al seu company de govern d'utilitzar l'Observatori Sociològic pels seus interessos: "L'Observatori Sociològic no és una eina d'acció política, sinó un instrument per avaluar l'opinió ciutadana sobre el funcionament dels serveis públics per millorar-los. Vincular delinqüència i origen és tendenciós i un greu error que alimenta el discurs de l'extrema dreta". El grup municipal, a més, ha mostrat la seva postura contra ideologies que inciten el feixisme: "La millor manera de combatre el feixisme és anar de cara, parlant de tot i sense tabús: de seguretat, de reincidència, de discursos d'odi... destinant, alhora, recursos públics a les polítiques socials, d'integració i seguretat".
Finalment, ERC ha demanat consens al seu soci de govern en qüestions rellevants per la ciutat: "L'elaboració de l'Observatori Sociològic i les seves preguntes és una qüestió rellevant a consensuar entre socis de govern, especialment en cas de produir-se un canvi significatiu com aquest. Considerem, per tant, que l'apropiació d'una eina pública com aquesta per preguntar a la ciutadania sobre qüestions vinculades a la seva agenda política, és una gran deslleialtat per part del responsable polític de l'Observatori".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.