ERC defensa l'autonomia de l'EMD de Valldoreix després de la polèmica amb l'alcalde

La formació, que forma part del govern de Sant Cugat i també del de Valldoreix, assegura que "els grans reptes de la vila" s'han de resoldre "sense ingerències i respectant els àmbits competencials"

ERC fa costat al president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, després de la polèmica amb l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que va posar sobre la taula treure competències a l'EMD per poder tirar endavant la capa de rodament a l'avinguda Baixador. La formació, en una publicació a X i Instagram, ha mostrat el seu suport a la institució i a "la seva autonomia local". En aquest sentit, el partit apunta que els reptes de la vila s'han de resoldre "conjuntament amb Sant Cugat, sense ingerències i respectant els àmbits competencials". 

En declaracions al TOT Sant Cugat, el president d'ERC Sant Cugat, Oriol Cisteró, remarca que la institució de l'EMD "s'ha de respectar" i que "no és bo per a ningú crear polèmiques". Tot i que encara no han pogut tractar aquests fets amb els seus socis de govern, Cisteró afirma que el portaveu dels republicans, Bernat Picornell, traslladarà a l'alcalde la posició del partit respecte a les declaracions que va fer durant la Junta de Veïns. 

Cisteró també ha admès que el partit no està "còmode" amb la situació de bloqueig a l'EMD, ja que forma part tant del govern de Sant Cugat com del de Valldoreix. "Estem entre dues aigües", diu el president d'ERC, que remarca que el govern de Valldoreix "ha de poder funcionar perquè el de Sant Cugat pugui funcionar". En aquest sentit, defensa que Junts "ha de poder fer oposició a Valldoreix", però que "els temes importants s'han de poder pactar". 

A més de Cisteró, a la trobada amb Cortés han participat la secretària general, Alba Gordó, i el secretari d'organització i vocal de l'EMD, Ramon Segura

Les reaccions a les declaracions de Vallès

Aquest posicionament d'ERC, que forma part del govern tant a Sant Cugat com a Valldoreix, arriba després que la majoria de partits de l'oposició a Sant Cugat alcessin la veu per criticar les declaracions de Vallès. També es va pronunciar l'agrupació d'electors Valldoreix Plural, amb la qual Cortés va guanyar la presidència de l'EMD. L'agrupació va apuntar que les declaracions de l'alcalde evidenciaven "un desconeixement total de Valldoreix". 

Més info: Polèmica per les declaracions de Vallès sobre treure competències a l'EMD de Valldoreix

Més info: Sant Cugat obre la porta a retirar competències a Valldoreix per pavimentar el Baixador

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem