ERC demana sancionar el president del Parlament balear per fomentar "ideologia de l'odi"

El partit republicà instarà l'Ajuntament amb una moció a condemnar la destrucció d'una fotografia d'Aurora Picornell, víctima del franquisme, per part de Gabriel Le Senne

ERC instarà l'Ajuntament a condemnar "enèrgicament" l'acte de destrucció de la fotografia d'Aurora Picornell, líder sindicalista i víctima del franquisme, per part del president del Parlament balear de Vox, Gabriel Le Senne. Els republicans ho demanaran en una moció al ple de juliol per denunciar aquest "acte de menyspreu a la memòria de les víctimes del franquisme i una ofensa a la democràcia" que fomenta "la ideologia de l'odi". A més, el partit reclama al govern de l'Estat que inici actuacions legals per sancionar Le Senne en el marc de la Llei de Memòria Democràtica. 

Per altra banda, ERC vol que l'Ajuntament manifesti el seu compromís per continuar implementant polítiques públiques orientades a combatre "la ideologia de l'odi i la intolerància" i a promoure "la inclusió, el respecte i la convivència democràtica". 

CONSULTA LA MOCIÓ D'ERC SOBRE LA CONDEMNA A LE SENNE

L'estripada de Le Senne

El president del Parlament balear va estripar una fotografia de víctimes del franquisme en ple debat de la cambra per derogar la llei de memòria. La discussió va estar pujada de to i hi va haver altres moments de tensió protagonitzats pel president de la Cambra, com quan va expulsar de la Mesa les socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa. Ambdues, amb altres diputats d'esquerres, van exhibir fotografies de represaliats del franquisme. Quan el president les expulsava va arrencar i estripar una de les fotos que una de les diputades duia enganxades a l'ordinador.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem