Compromís de Sant Cugat per reformar les voreres i netejar la riera de Mas Gener

La moció del PSC de millorar aspectes pendents del barri de Mas Gener s'ha aprovat al ple municipal

El barri de Mas Gener comptarà amb millores en el seu manteniment en aspectes com la neteja de la riera i l'arranjament de les voreres. La moció del PSC, aprovada al ple de maig a l'ajuntament de Sant Cugat, pretén abordar els aspectes de Mas Gener que, amb la col·laboració dels veïns del barri, el grup municipal considera que calen millorar. Tots els partits del consistori han votat a favor de la moció i les esmenes de govern menys Vox, que s'ha abstingut. Llegeix la moció sencera.

Les principals actuacions que es portaran a terme seran la reforma de les voreres i la neteja de la riera. En canvi, la neteja del barri ha quedat suprimida de la moció amb l'esmena del govern perquè "hi ha poc marge per fer modificacions, ja que estem en la fase d'obertura de la nova licitació", tal com ha explicat la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira. La moció és similar a la que es va aprovar el mes passat sobre el manteniment de Can Cortés i la posada en marxa de la moció se situarà en la "planificació de manteniment de barris que està en marxa".

Més info: El Ple es compromet a tirar endavant millores al barri de Can Cortés

La moció del PSC també contemplava les obres de les pantalles acústiques, però Paraira ha explicat que per continuar el projecte s'ha de fer una modificació del conveni, ja que es va aturar per "raons que corresponien a Rubí". Un altre aspecte que no ha avançat amb la moció és la solució de les línies elèctriques que afecten tant Sant Cugat com Rubí i, en especial, el barri de Mas Gener. "Des del 2021 no s'ha fet cap gestió i ara ens tornarem a posar en contacte amb l'Ajuntament de Rubí per parlar de com avançar en aquesta línia", ha afegit Paraira.

Per part de la CUP, Ariadna Sierra ha afegit que a banda de millorar el manteniment dels barris perifèrics, "convindria anar més enllà de propostes específiques i impulsar un pla integral de barris que abasteixi totes les zones de Sant Cugat i unificar les accions". Per la seva banda, el regidor de Vox Jordi Guirado ha acusat el PSC de "farsants que prioritzen l'integrisme ideològic per sobre el benestar de les persones de Sant Cugat" per votar en contra de la passada moció de neteja que va proposar Vox. El Partit Popular també ha acusat els socialistes per refusar el pla de neteja que va proposar el PP, però així i tot, el partit ha votat a favor de la moció perquè veuen la neteja "com un tema cabdal a Sant Cugat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem