Esquerra vol que l'Estat espanyol demani perdó per l'execució de Lluís Companys

Esquerra vol que l'Ajuntament de Sant Cugat demani a l'Estat espanyol que es disculpi formalment per l'assassinat de Companys

Esquerra Republicana vol que l'Ajuntament de Sant Cugat demani a l'Estat espanyol que condemni l'assassinat del president Lluís Companys, el 15 d’octubre de 1940 al fossar del castell de Montjuïc de Barcelona. A més, sol·licita un perdó públic a l'Estat espanyol: "La mort del president Companys va ser un crim d’Estat i, conseqüentment, l’Estat hauria de demanar formalment perdó, de la mateixa manera que Alemanya i Itàlia ho van fer amb tots els crims derivats de la Segona Guerra Mundial". Els republicans portaran la proposta al ple municipal de setembre. 

ERC lamenta "que hagin hagut de passar 84 anys perquè l’Estat espanyol hagi procedit a l’anul·lació del judici i del consell de guerra contra el president, i a reconèixer que va ser represaliat i condemnat per la seva militància, ideologia i pel fet de ser el màxim representant de la Generalitat". Tot i això, la formació santcugatenca creu que no és suficient i exigeix un "perdó formal" a la Generalitat i al poble de Catalunya.

El pròxim 15 d’octubre de 2024 es commemora el 84è aniversari de l’afusellament del 123è president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem