El govern tomba una moció de millora de les escoles bressol perquè "no pot complir-la"

La proposta, originària d'En Comú Podem, ha rebut el suport de l'oposició en bloc, però s'ha trobat amb la negativa de Junts i ERC

El govern de Sant Cugat ha tombat una moció d'En Comú Podem que reclamava millores a la xarxa d'escoles bressol públiques del municipi perquè no pot complir amb els acords que proposa. Així ho ha defensat la regidora d'Educació, Carme Ardid (Junts), que ha assegurat l'Ajuntament no podria fer front a la despesa que comportaria fer gratuïta l'etapa d'escolarització de 0 a 2 anys. "No podem complir amb el que demana la moció", ha remarcat la regidora. 

La moció dels comuns també reclamava l'obertura de les 30 places (20 a la Mimosa i 10 a Gargot) que es van perdre durant el període d'inscripció i augmentar les places de les escoles bressol públiques. Ardid ha informat que el 26 de setembre hi ha prevista la visita d'Inspecció del departament d'Educació a l'escola bressol Gargot i que l'Ajuntament ho aprofitarà per demanar que també es faci la visita a la Mimosa perquè la Generalitat pugui comprovar que ja s'han solucionat les deficiències que van impedir obrir les places. "Esperem que després tot vagi molt àgil i es pugui convocar la gent que està a la llista d'espera, que acaba el 31 d'octubre", ha apuntat la regidora. Unes deficiències que, segons Ardid, es van produir per "errades administratives heretades d'altres anys", com ja va explicar en una entrevista al TOT Sant Cugat

Més info: Ardid: "La gent que ve a viure a Sant Cugat valora l'oferta de concertada i privada"

A través d'unes esmenes del PSC, la moció també incorporava la petició d'iniciar els tràmits per obrir un nou grup a l'escola bressol de Valldoreix de cara al curs vinent. Ardid ha dit que "només dues famílies s'han quedat fora" i que l'obertura de més places dependrà de la negociació del conveni amb l'EMD de Valldoreix. Tot i això, la regidora ha assegurat que no poden assumir l'obertura de més places per raons econòmiques. 

Suport de l'oposició en bloc

Tots els partits de l'oposició han votat a favor de la moció d'En Comú Podem amb les esmenes del PSC. La regidora socialista Pilar Gorina ha agraït que s'hagin acceptat les esmenes del seu partit i ha demanat al govern un full de ruta sobre les places de les escoles bressol de Sant Cugat. Una petició que també ha fet la regidora del PP Estrella Salanova, que ha reclamat "previsió" i l'augment de les places públiques. 

Per part de la CUP, la regidora Ariadna Sierra ha reclamat un augment de les places, però sense "sobrecarregar ni comprometre l'atenció que reben els infants". Vox també ha donat el seu suport a la moció, argumentat que "millora la vida de les famílies". 

Tot i rebre el suport de l'oposició en bloc, la moció no ha prosperat per la negativa del govern. Balada ha mostrat la seva sorpresa. "Què és el que no poden complir de la moció?", ha preguntat a Ardid. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem