El govern de Valldoreix tanca la porta a la capa de rodament al Baixador: "És il·legal"

L'alcalde de Sant Cugat va assegurar que prendria les competències a l'EMD de Valldoreix si no executava la capa de rodament

El govern de l'EMD de Valldoreix (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) ha reiterat la impossibilitat de realitzar una capa de rodament a l'avinguda del Baixador, tal com va demanar l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès. "És absurd que seguim parlant de la capa de rodament, va en contra de la llei d'urbanisme", ha sentenciat el vocal d'Urbanisme, Xavier Humet, a una pregunta de Junts per Valldoreix a la Junta de Veïns d'aquest 26 de setembre. 

Humet ha assegurat que la llei d'urbanisme impedeix realitzar una capa de rodament en una trama urbana consolidada, com interpreten que és l'avinguda del Baixador. Així, ha demanat a Junts que aparqui el tema, tenint en compte el "patiment" del veïnat. 

Més info: Sant Cugat obre la porta a retirar competències a Valldoreix per pavimentar el Baixador

L'avís de Sant Cugat

Va ser l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, qui va demanar que l'EMD de Valldoreix fes una capa de rodament, tenint en compte la paralització del projecte d'urbanització del Baixador. Fins i tot va arribar a dir que si l'EMD no executava la pavimentació, l'Ajuntament li prendria les competències en urbanisme i faria l'obra. Unes declaracions que van aixecar molta polèmica

Més info: La urbanització del Baixador entra en "via morta"

Això va ser al juny i Vallès va donar un mes de marge a l'EMD. Dos mesos després, Valldoreix insisteix que no es pot fer la capa de rodament perquè seria "il·legal" i l'Ajuntament de Sant Cugat no s'ha tornat a posicionar públicament. 

Mentrestant, Humet ha explicat que s'han trobat amb el veïnat del Baixador per parlar sobre el projecte d'urbanització, que va entrar en via morta per la impossibilitat de l'EMD i de l'Ajuntament d'assumir el cost de l'obra. Segons el vocal, es plantejaria una reducció del pressupost. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem