La 'Guia per fer front als maltractaments a les persones grans' ja és una realitat

La guia busca ser una eina per a professionals per poder prevenir i detectar els maltractaments cap a les persones grans

Sant Cugat ja compta amb una Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans després que així ho hagi aprovat de manera unànime el Ple Municipal, en la sessió plenària del dilluns 16 de setembre. Aquesta guia va ser elaborada en l'anterior mandat a través de la regidoria de Drets Socials (amb el cupaire Marco Simarro com a tinent d'alcaldia), però no ha estat fins aquesta sessió plenària que ha estat aprovada amb el suport de totes les forces municipals.

L'objectiu d'aquesta guia, tal com ha explicat l'actual regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy (ERC Sant Cugat), és "sensibilitzar els equips professionals que treballen amb persones grans en vers el fenomen del maltractament proporcionar criteris per poder prevenir i detectar aquests maltractaments". La regidora també ha assenyalat que la intenció de la guia "és orientar l'actuació dels professionals i abordar multidisciplinàriament aquest fenomen".

Les diferents parts de la guia

La guia consta d'una primera part on es defineix què s'entén per maltractaments i a quins senyals cal estar atent per identificar-los, una segona que exposa factors de risc i de protecció a tenir en compte i una tercera que dona eines per la prevenció, detecció, avaluació i intervenció dels casos. Finalment, incorpora aspectes jurídics relacionats amb la problemàtica i inclou un apartat sobre els maltractaments a les institucions.

L'Ajuntament ha elaborat la guia amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'entitat EIMA (Associació per la investigació del maltractament a persones grans) i ha comptat amb l'ajuda de professionals dels diferents centres que ofereixen serveis a gent gran i que, per tant, són susceptibles de trobar-se amb casos de maltractaments: CAP (Centres d'atenció primària de salut), Hospital Mutua de Terrassa, Centres sociosanitaris (Sant Llàtzer i Vallparadís), Residències/ Habitatge tutelat, Creu Roja, Amics de la Gent gran, SUARA (Empresa prestadora del servei d'atenció domiciliària municipal), Televida (Empresa prestadora del servei de teleassistència) i Mossos d'Esquadra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem